torstai 31. tammikuuta 2013

102# maailman huonoin keli liikuttaa hevosta

Pitkästä aikaa sain kyydin tallille, enkä joutunut kävelemään tuota viittä kilometriä bussilta. Tallilla aloitin karsinan siivouksilla ja tein ne niin nopeaa, että kerkeän liikuttaa Justiinan kunnolla. Justiina sai taas satulan ja sekkivehkeet ja korvat kiinni! Päästiin metsätielle ja mietin, että mitä ihmettä tämä hevonen säätää. Sataneen suojalumen alta tie oli liukas ja koska tuli teiroja, pito oli niin huono, että siltä lähti koko ajan jalat alta. Yritettiin ravata keskellä tietä, mutta siinäkin oli paikoittain liukasta, joten näin parhaaksi tulla viiden kilometrin jälkeen kotiin. Murr, harmittaa etten päässyt kunnon lenkkiä tekemään, kun huomenna on rokotus ja sitten taas levätään..

Haaste on taas jäänyt hiemat taka-alalle, suunnitelmissani on ollut kuvata Justiinan varusteet, mutta se on aina unohtunut, vaikka kamera on ollut matkassa. Hyppäänkin varusteiden yli ja siirryn seuraavaan päivään, esittelen varusteet vaikka erikseen joku päivä videopostauksena.

Päivä 14 - Unelmatallini

Unelmatallissani olisi kuusi karsinaa sekä pesupaikka. Yksi karsinoista olisi iso varsomiskarsina. Jokaisen karsinan välissä olisi turvallisuuden takia orilaidat, mutta hevoset saisivat kuitenkin päänsä ulos karsinoistaan. Käytävät olisivat tarpeeksi leveät valjastukseen. Talli olisi korkea, jotta ilma vaihtuu kunnolla. Tallissa olisi lämmitetty varustehuone, jossa samassa tilassa olisi pienet sosiaalitilat ja vessa. Jokaiselle hevoselle olisi omat paikat varustehuoneessa. Tallissa olisi myös ruoka- ja loimien kuivatushuone.




Hevosten tarhat olisivat valkoisia putki- tai lautatarhoja. Jokaisessa tarhassa olisi oma katos. Laitumia olisi paljon ja hevoset viettäisivät kesät laitumella. 



Tallin piha olisi siisti ja viihtyisä. Ulkonakin olisi paikka, jossa hevosen voisi laittaa valmiiksi, ja kesällä pestä. Kärryt olisivat siistissä rivissä pihalla.

Maastot olisivat mahtavat, ja autoja liikkuisi siellä vähän. Pehmeää hiekkatietä ja ylämäkiä sekä itkiä suoria monenkymmenen kilometrin verran. Oma pieni harjoitusratakin olisi mukava, sekä lähellä sijaitseva hevosten uittopaikka. 



Päivä 15 - Parhaat kuvat hevosestani
Päivä 16 - Mieleenpainuvimmat kilpailuni
Päivä 17 - Vahvuuteni ja heikkouteni ohjastajana
Päivä 18 - Tärkein ja turhin varusteeni
Päivä 19 - Hevosesikuvani
Päivä 20 - Tavoitteeni raviurheilussa
Päivä 21 - Hevoseni hyvät ja huonot puolet
Päivä 22 - Videokooste hevosestani
Päivä 23 - Näin valmistaudun kilpailuihin
Päivä 24 - Hevosblogeja joita luen
Päivä 25 - Minä hevosenomistajana
Päivä 26 - Taustajoukkoni
Päivä 27 - Parhaat hevoskuvani (itsekuvatut)
Päivä 28 - Unohtumattomin hevosmuistoni
Päivä 29 - Raviurani tärkein valmentaja/opettaja
Päivä 30 - Tilannekuvia ja kommelluksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti